top of page

Homestyling

Homestying, Homestaging, Heminredning, Inredning, Inredningshjälp, Styling, Stylist

Syftet med homestyling är att göra din bostad så säljbar och attraktiv som möjligt.

Vad ger homestylingen?

  • ett ökat intresse i media

  • fler spekulanter på visningarna

  • en snabbare försäljningsprocess

  • ett högre värde

Vad innebär homestyling?

Homestyling gör bostaden så säljbar och attraktiv som möjligt dels genom att skapa luft och rymd, men även genom att anpassa inredningen så att de flesta kan föreställa sig att själva bo där oavsett tycke och smak.

 

I möblerade bostäder använder vi oss i första hand av befintliga möbler och inredningsdetaljer. Vanligtvis innebär det både att möblera om, rensa bort eller flytta på saker samt tillföra diverse inredningsdetaljer. Vid behov tillför vi även möbler.

 

En tom bostad möbleras och inreds med alla möbler och inredningsdetaljer som behövs för att skapa ett trivsamt och ombonat hem.

 

När vi möblerar en tom bostad skapar vi en välkomnande hall, ett trivsamt vardagsrum, ett inbjudande kök, ombonade sovrum samt fräscha badrum och toaletter. Eventuella balkonger och uteplatser inreds utifrån storlek och säsong.

 

Vi arbetar mycket med textilier i form av prydnadskuddar, plädar, gardiner och mattor, men vi tillför även alla andra inredningsdetaljer som behövs för att skapa en ombonad och trivsam miljö, till exempel gröna växter och tavlor.

Varför lägga pengar på att möblera ett tomt hus eller en lägenhet?

En tom bostad är ofta svårare att sälja än en möblerad. Det handlar mycket om att skapa känslan av att ”här kan jag tänka mig att leva och bo” och det gör man enklast genom att inreda den. Då kan man också visa upp bostadens fulla potential genom att möblera varje rum efter bästa möjliga förutsättningar.

Alla uppdrag skräddarsys

Alla uppdrag skräddarsys Vårt stora lager av möbler och inredningsdetaljer gör att vi kan anpassa oss till olika miljöer och bostäder. Varje uppdrag skräddarsys utifrån bostadens unika förutsättningar.

 

Vid behov anpassar vi stylingen till en specifik målgrupp, till exempel barnfamiljer, par, singlar, seniorer.

Hur går homestylingprocessen till?

Vi börjar med att boka in ett kostnadsfritt möte i din bostad. Där går vi igenom alla rum tillsammans med dig innan vi berättar hur en styling anpassad till just ditt hus eller din lägenhet skulle kunna se ut. Allt vi föreslår är rekommendationer för att uppnå bästa möjliga slutresultat, men vi anpassar oss givetvis om du har andra önskemål.

 

Därefter tar vi fram en skriftlig offert där vi tydligt beskriver det vi avser att göra och det vi önskar att du förbereder innan.

 

När vi fått accept på offerten så planerar vi in datum tillsammans med dig och den fastighetsmäklare som du valt.

 

Stylingen genomförs i anslutning till fotograferingen. Fotografering sker normalt en till två veckor innan första visningen.

 

I priset ingår: genomförande av stylingen, alla inredningsdetaljer samt eventuella möbler, transport ”tur och retur” samt en hyrestid på upp till fem veckor. Om du därefter vill fortsätta hyra våra saker så tillkommer en veckohyra efter överenskommelse.

 

När huset/lägenheten är såld så gör vi tillsammans upp en tid som passar för hämtning av våra möbler och inredningsdetaljer.

Hur mycket kostar en homestyling?

Vi anser att homestyling är en investering eftersom vår erfarenhet är att den genererar ett mervärde vid försäljningen som klart överstiger kostnaden.

 

Varje uppdrag skräddarsys utifrån bostadens unika förutsättningar, och det är därför svårt att sätta ett generellt pris.

 

Priset påverkas bland annat av storlek på bostaden, hur mycket som behöver göras samt mängden av inredningsdetaljer och möbler som ska tillföras.

 

Vi har möjlighet att transportera både inredningsdetaljer och möbler själva med hjälp av vår egen skåpbil, men om det är många eller större möbler kan det tillkomma externa transportkostnader som påverkar priset.

 

Du är alltid välkommen att ringa till oss för att få en ungefärlig prisuppgift utifrån din bostads förutsättningar.

Homestyling är en avdragsgill kostnad

Kostnaden för homestyling är precis som mäklararvodet en avdragsgill försäljningskostnad. Vill du veta mer, klicka här eller prata med Skatteupplysningen 0771-567 567.

Inspirationsbilder

För att se exempel på en homestyling, klicka nedan.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss för att boka in ett första kostnadsfritt besök i ditt hem!

Tack! Meddelande skickat.

bottom of page